Bedrijfsprofiel

Altus-Escon-Company B.V. (Altesco), gevestigd in Nieuw Vennep, Nederland, is een onafhankelijke Nederlandse fabrikant van diagnose-apparatuur voor de automotive-industrie. Altesco is strategisch gevestigd tussen de luchthaven Schiphol-Amsterdam en de haven in Rotterdam.

Altesco is opgericht in 1989 als Analogic Engineering. De oprichter was begin jaren tachtig al verantwoordelijk voor de introductie in Europa van de platenbank. Deze ervaring van 10 jaar resulteerde in een bedrijf dat zich begin jaren negentig specialiseerde in apparatuur gericht op het testen van de suspensie. In een later stadium is het assortiment uitgebreid met meer complexe teststraten voor auto's, lichte- en zware bedrijfswagens als ook éénvoudigere remtesters voor bovengenoemde voertuigen, motorfietsen, caravans en aanhangers.

In 1996 heeft Analogic Engineering het bedrijf Escon International, gespecialiseerd in spelingdetectoren, overgenomen. Vanaf dat moment is de naam veranderd in Altus-Escon-Company B.V. (Altesco).

In juli 2000, heeft Altesco Comar overgenomen. Comar was opgericht in 1985 en gespecialiseerd in platenbanken. Door de jaren heen heeft Comar het assortiment uitgebreid en werd zo een bekende fabrikant van garageapparatuur.

In de relatief korte periode sinds de oprichting, heeft Altesco een wereldwijd distributienetwerk opgezet. Al onze toegewijde distributeurs hebben een gekwalificeerde verkoop- en serviceorganisatie die de individuele eindgebruiker de best mogelijk hulp kunnen bieden. Uiteraard met de assistentie van de diverse afdelingen van de Altesco-organisatie.

Ondanks dat we onze distributeurs als onze belangrijkste doelgroep zien, zullen we niet de signalen van de eindgebruikers (garages) negeren. We zullen onze uiterste best doen om samen met onze distributeurs, aan de wensen uit de markt te voldoen.

Kwaliteit is een prioriteit. Altesco is officieel ISO9001:2015 en ISO14001:2015 gecertificeerd. Indien u geïnteresseerd bent in het kwaliteits- en mileubeleid kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar sales@escon-test.com. Altesco werkt veel samen met externe partners voor de assemblage van onze producten. De eindcontrole, voordat er geleverd wordt naar de klanten, wordt echter door Altesco- medewerkers zelf uitgevoerd.

Als gevolg van deze samenwerking met externe partners ontstaan bijna ongelimiteerde productiegroeimogelijkheden. Hiermee kunnen we éénvoudig voorzien in een eventuele groeiende vraag in de diverse markten.

Het merendeel van het assortiment ligt op voorraad. Indien niet het geval proberen we de levertijden tot een minimum te beperken.

Alle produkten zijn ontwikkeld volgens de laatste technologie. De ontwikkeling van software vindt intern plaats. Dit maakt ons flexibel bij het snel doorvoeren van vragen uit de markt. Net zo belangrijk is de service naar onze distributeurs als ook de flexibiliteit in het aanpassen van producten naar de wensen van de klant of een land.

Om te kunnen blijven concurreren in de dynamische automotive wereld is de organisatie onderverdeeld in diverse afdelingen die dagelijks in contact staan met elkaar om snel te kunnen anticiperen op de snel veranderende wensen in de markt. Met apparatuur van Altesco ontstaat er dan ook een sterke betrouwbare relatie met de klanten.

Altesco general terms and conditions of sale.

 
Disclaimer | Copyright © 2020 Altus-Escon-Company BV, Inc. All Rights Reserved